Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
8 sztuk filetów z białej ryby,
sól. pieprz,
1 sztuka cytryna,
1 sztuka cukinia,
olej do smażenia,
100 ml białego wina,
15 dag śmietany do gotowania.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety rybne opłukać, osuszyć i przekroić wzdłuż. Oprószyć je solą, pieprzem i skropić cytryną.
- Umytą cukinię pociąć w cienkie, długie plastry. Posypać je solą i odstawić na chwilę, by puściły sok. Osuszyć.
- Na plasterki cukinii wyłożyć filety rybne, zwinąć je, tworząc roladki, po czym spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na nim przygotowane roladki ze wszystkich stron na złoto.
- Podlać je winem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 10-15 minut.
- Roladki wyjąć z formy.
- Powstały sos połączyć ze śmietaną i zagotować.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Roladki polać sosem.