Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rybne roladki z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk filetów z białej ryby,
  • sól. pieprz,
  • 1 sztuka cytryna,
  • 1 sztuka cukinia,
  • olej do smażenia,
  • 100 ml  białego wina,
  • 15 dag  śmietany do gotowania.

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne opłukać, osuszyć i przekroić wzdłuż. Oprószyć je solą, pieprzem i skropić cytryną.
  2. Umytą cukinię pociąć w cienkie, długie plastry. Posypać je solą i odstawić na chwilę, by puściły sok. Osuszyć.
  3. Na plasterki cukinii wyłożyć filety rybne, zwinąć je, tworząc roladki, po czym spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na nim przygotowane roladki ze wszystkich stron na złoto.
  4. Podlać je winem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 10-15 minut.
  5. Roladki wyjąć z formy.
  6. Powstały sos połączyć ze śmietaną i zagotować.
  7. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Roladki polać sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE