Dzisiaj jest: Wtorek, 20.10.2020 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sardynki nadziewane po katalońsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • na 1 rybę 1 marynowany filet z sardeli
  • 500 sztuk świeżych sardynek
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • olej do głębokiego smażenia
  • kilka cząstek cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z sardeli włożyć do zimnej wody. W tym czasie oczyścić świeże sardynki i starannie usunąć ości oraz wnętrzności. Umyć, osuszyć i rozłożyć. Do każdej sardynki włożyć 1 odsączony filet z sardeli i ponownie zamknąć ryby.
  2. Roztrzepać jajko. Sardynki obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  3. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia i porcjami smażyć ryby na złotobrązowy kolor. Wyjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać udekorowane cząstkami cytryny.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE