Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sardynki nadziewane z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 125 sztuk masła
  • 1 sztuka świeżych sardynek
  • sól morska
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyć, przepołowić, oczyścić i pokroić w cienkie paski.
  2. Na patelni stopić 80 gram masła i dusić paski papryki na małym ogniu, aż będą miękkie.
  3. Sardynki oczyścić. Umyć i osuszyć.
  4. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza. Sardynki oprószyć solą morską, nadziać paskami papryki i mocno ścisnąć.
  5. Sardynki ułożyć ciasno w żaroodpornej formie, na wierzchu rozłożyć pozostałą paprykę, skropić oliwą z oliwek.
  6. Całość posypać bułką tartą. Na rybach umieścić wiórki z reszty masła i piec około 15-20 minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE