Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sardynki nadziewane z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 125 sztuk masła
  • 1 sztuka świeżych sardynek
  • sól morska
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyć, przepołowić, oczyścić i pokroić w cienkie paski.
  2. Na patelni stopić 80 gram masła i dusić paski papryki na małym ogniu, aż będą miękkie.
  3. Sardynki oczyścić. Umyć i osuszyć.
  4. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza. Sardynki oprószyć solą morską, nadziać paskami papryki i mocno ścisnąć.
  5. Sardynki ułożyć ciasno w żaroodpornej formie, na wierzchu rozłożyć pozostałą paprykę, skropić oliwą z oliwek.
  6. Całość posypać bułką tartą. Na rybach umieścić wiórki z reszty masła i piec około 15-20 minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE