Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sardynki pieczone z czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 ząbków  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 500 sztuk sardynek
  • 4 łyżki  oliwy
  • gruba sól morska
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni Celsjusza. Czosnek obrać i drobno posiekać. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i posiekać. Wymieszać z bułką tartą.
  2. Sardynki oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze i skropić niewielką ilością oliwy. Następnie oprószyć solą. Obtoczyć w panierce i ponownie ułożyć na blasze. Jeszcze raz skropić ryby oliwą.
  3. Piec około 15 minut w nagrzanym piekarniku. Wycisnąć sok z cytryny i przed podaniem skropić nim sardynki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE