Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sardynki pieczone z czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 ząbków  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 500 sztuk sardynek
  • 4 łyżki  oliwy
  • gruba sól morska
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni Celsjusza. Czosnek obrać i drobno posiekać. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i posiekać. Wymieszać z bułką tartą.
  2. Sardynki oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze i skropić niewielką ilością oliwy. Następnie oprószyć solą. Obtoczyć w panierce i ponownie ułożyć na blasze. Jeszcze raz skropić ryby oliwą.
  3. Piec około 15 minut w nagrzanym piekarniku. Wycisnąć sok z cytryny i przed podaniem skropić nim sardynki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE