Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Smażone dzwonka z amura


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kawałków amura
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 3 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka ryby umyj, osusz. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i odstaw na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Przyciśnij panierkę dłonią. Tak przygotowaną rybę smaż na roztopionym smalcu z obu stron, aż będzie miała złoty kolor.
  3. Usmażonego amura ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop masłem i piecz kilka minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE