Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Smażony cynamonowy karp


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka oczyszczony karp pokrojony w dzwonka
  • 1/2 l  mleka
  • 1 łyżka  mielonego cynamonu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki  soku cytrynowego
  • 2 sztuki pokruszone listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki  grubo zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • kilka łyżek mąki
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 sztuka cytryna
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Do mleka dodaj cynamon, sok i skórkę z cytryny, listki laurowe, sól oraz pieprz.
  2. Dzwonka karpia zalej mlekiem z przyprawami, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  3. Przed smażeniem osusz rybę papierowym ręcznikiem, obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż karpia na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałowymi i plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE