Dzisiaj jest: Niedziela, 03.07.2022 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Sola z kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety soli
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • sok z cytryny
  • 200 g  młodej cukinii
  • 500 g  kurek
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka pomidorów w kawałkach
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do lodówki na 20 minut.
  2. Cukinię umyj, osusz, przytnij końce i pokrój w kostkę. Grzyby umyj, obetnij końcówki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cukinię i kurki. Następnie dodaj czosnek i pomidory. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 10 minut.
  4. Rozgrzej resztę oleju, usmaż na nim z obu stron oprószone w mące filety z soli.
  5. Na talerze wyłóż warzywa z kurkami. Ułóż na nich usmażoną rybę. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE