Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Świąteczna zapiekanka z karpia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karpia
  • 100 g  żółtego sera
  • 200 g  pieczarek
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka cebula
  • mąka pszenna
  • olej
  • papryka mielona
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia odfiletuj, pokrój na kawałki, oprósz solą i obtocz w mące wymieszanej z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju, a następnie posyp pieprzem.
  2. Jajka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż, aż płyn odparuje.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami rybę, posiekane jajka, pieczarki z cebulą. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  4. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem zalej śmietaną i ponownie zapiecz.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE