Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 łyżka stołowa masła
- 2 sztuki jajka
- 1 łyżka stołowa śmietany
- 1 pęczek szpinaku
- 100 g wędzonego łososia
- 50 g koziego sera
- 2 sztuki gałązki świeżego kopru
- 1/2 sztuki małej cebuli
- kilka kaparów
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu
- Za pomocą blendera połącz ze sobą śmietanę i jajka. Nastepnie mieszaninę przelej do miski z pokrojonym szpinakiem. Całość zmieszaj
- Masę wylej na patelnię i smaż 3-5 minut. Uważaj, aby nie przypalić. Gdy jedna strona się usmaży, przewróć na drugą
- Tuż przed końcem smażenia ułóz na plackach łososia, oraz kozi ser. Smaż około minuty, tak aby omlet "doszedł"
- Przełóż omlet na talerz, dodaj pieprzu do smaku i udekoruj koperkiem