Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 łyżka stołowa masła
2 sztuki jajka
1 łyżka stołowa śmietany
1 pęczek szpinaku
100 g wędzonego łososia
50 g koziego sera
2 sztuki gałązki świeżego kopru
1/2 sztuki małej cebuli
kilka kaparów
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu
- Za pomocą blendera połącz ze sobą śmietanę i jajka. Nastepnie mieszaninę przelej do miski z pokrojonym szpinakiem. Całość zmieszaj
- Masę wylej na patelnię i smaż 3-5 minut. Uważaj, aby nie przypalić. Gdy jedna strona się usmaży, przewróć na drugą
- Tuż przed końcem smażenia ułóz na plackach łososia, oraz kozi ser. Smaż około minuty, tak aby omlet "doszedł"
- Przełóż omlet na talerz, dodaj pieprzu do smaku i udekoruj koperkiem