Dzisiaj jest: Środa, 22.05.2024 Imieniny: Julii i Heleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Thiebou Dienne - nadziewany łosoś


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

    Farsz: garść natki
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 sztuka mały pęczek posiekanej kolendry
  • 6 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki świeże papryczki chili
  • sól
  • pieprz
    Oraz
  • 5 sztuk dzwonek łososia
  • 3 sztuki duże bulwy manioku
  • 3 sztuki pataty (w Polsce można zastąpić selerem korzeniowym)
  • 3 sztuki cebule
  • 5 sztuk marchewek
  • 1/4 główki  kapusty
  • 1 sztuka bakłażan
  • olej
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • ryż (po 10 dag na osobę)
  • plasterki limonki lub cytryny do dekoracji

Sposób przyrządzania:

    Składniki farszu zmiksuj lub rozgnieć w moździerzu. W kawałkach ryb zrób palcem dziury i napełnij farszem. Ryby włóż do rondla, tak aby się nie dotykały, skrop łyżką oleju i 2 łyżkami wody. Duś do miękkości, a potem wyjmij i odłóż. Do tego samego rondla wlej trochę oleju i włóż warzywa pokojone w dużą kostkę, listek laurowy i przecier. Podsmaż i wlej tyle wody, aby potem wystarczyło do ugotowania ryżu. Gdy olej z dna garnka wyjdzie na wierzch, a warzywa będą miękkie, wyjmij je z garnka, a do wywaru wsyp ryż. Ugotuj na maleńkim ogniu. Gdy jest gotowy, ułóż na nim ryby i warzywa. Podawaj z cytryną lub limonką.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE