Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
puszka tuńczyka w oleju
2 sztuki duże cytryny
pomarańcza
1 łyżka likieru pomarańczowego
mała cebulka
po jednej papryce czerwonej i zielonej
3-4 łyżki majonezu
sól
cukier
pieprz
1 szczypta gałki muszkatołowej
1 szczypta papryki w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Odsączyć tuńczyka. Pomarańczę obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wymieszać z likierem. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Do tuńczyka dodać cebulę, paprykę, majonez, sok z jednej cytryny, pomarańczę i przyprawy.
- Wydrążone połówki cytryn napełnić masą z tuńczyka. Dekorować według uznania.
Źródło przepisu: książka przepisy