Dzisiaj jest: Środa, 06.12.2023 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tuńczyk cytrynowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 2 sztuki duże cytryny
  • pomarańcza
  • 1 łyżka  likieru pomarańczowego
  • mała cebulka
  • po jednej papryce czerwonej i zielonej
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Odsączyć tuńczyka. Pomarańczę obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wymieszać z likierem. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Do tuńczyka dodać cebulę, paprykę, majonez, sok z jednej cytryny, pomarańczę i przyprawy.
  2. Wydrążone połówki cytryn napełnić masą z tuńczyka. Dekorować według uznania.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE