Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zabawny tuńczyk z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju (200 g),
  • 20 sztuk hiszpańskich zielonych oliwek,
  • 1/4 sztuki cebulki dymki (opcjonalnie),
  • szczypiorek.
  • 3 łyżki  majonezu.

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekaj oliwki, cebulkę oraz szczypiorek, a następnie wrzuć do miseczki. Dodaj kawałki tuńczyka oraz majonez i wymieszaj.
  2. Uformuj na talerzyku w zabawne kuleczki, całość fantazyjnie udekoruj plasterkami oliwek. Powstałą pastę można również rozsmarować i serwować jako smaczną przekąskę na grzankach. Zielone hiszpańskie oliwki można zastąpić czarnymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE