Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
- 3 sztuki strąki papryki (zielona, czerwona i żółta)
- 3 sztuki pomidory
- pół puszki groszku
- 50 dag filetów rybnych mrożonych
- cebula
- czosnek
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidorów.
- Dodać groszek, posolić, dodać odrobinę pieprzu, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W tym czasie obsmażyć filety rybne i widelcem podzielić je na kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników