Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zapiekanka rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu ugotowanego na sypko
  • 3 sztuki strąki papryki (zielona, czerwona i żółta)
  • 3 sztuki pomidory
  • pół puszki groszku
  • 50 dag  filetów rybnych mrożonych
  • cebula
  • czosnek
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidorów.
  2. Dodać groszek, posolić, dodać odrobinę pieprzu, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W tym czasie obsmażyć filety rybne i widelcem podzielić je na kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE