Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zapiekanka z pstrąga


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  pstrąga
  • 1 sztuka puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 sztuki pomidory
  • żółty ser

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga oczyszczamy z łusek, dzielimy na dzwonka i na 4 godziny wkładamy do osolonej wody (dzięki temu będzie równomiernie osolony)
  2. Po 4 godzinach gotujemy pstrąga w wodzie do momentu, aż będzie miękki. Gorące dzwonka układamy w żaroodpornym półmisku. Podsmażamy cebulkę na oleju. Do niej po usmażeniu dodajemy mleko skondensowane i podgrzewamy.
  3. Ułożone dzwonka ryby zalewamy cebulą z mlekiem. Na to układamy plastry pomidorów bez skórki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Wkładamy do piekarnika na 10 minut.
  4. Po 10 minutach całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE