Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zapiekanka z serem i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 opakowanie  sosu serowego z paczki
  • 150 ml  śmietany 36%
  • 200 ml  wody
  • 100 ml  kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 2 pęczki  szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 4 łyżki  startego żółtego sera gouda
  • 2 ząbki  czosnku
  • 5 plastrów  szynki gotowanej
  • 1 opakowanie  tuńczyka w puszce
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź a następnie przeciśnij przez praskę. Dodaj kwaśną śmietanę, margarynę i dopraw do smaku i wymieszaj dokładnie na jednolite puree.
  2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną 36% i szklankę wody. Zagotuj i wystudź. Po tym czasie wbij jajka i dokładnie rozmieszaj.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę pokrojoną na kostkę oraz czosnek i pokrojoną w paski szynkę. Następnie dodaj szpinak i odsączone mięso tuńczyka. Całość połącz z serowym sosem.
  4. Naczynie żaroodporne natłuść i przełóż do niego przygotowany farsz.
  5. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i zapiekaj 35 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE