Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekany dorsz pod jogurtową kołderką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z dorsza bez skóry (600 g)
  • 125 ml  gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 sztuka limonka
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1/3 łyżeczki  suszonych liści kolendry
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 1 łyżka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Filet umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem.
  2. Wyciśnij sok z limonki, dodaj jogurt, szczyptę chili, suszoną kolendrę oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszaj i tak powstałą marynatą jogurtową posmaruj rybę. Odstaw na noc lub przynajmniej na kilka godzin do lodówki. Resztę jogurtu zachowaj.
  3. Rybę przełóż do wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Podawaj dorsza ozdobionego kleksem schłodzonego jogurtu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE