Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki filety rybne
- sok z 1 cytryny
- sól
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 2 sztuki ogórki kiszone
- 1 sztuka cebula
- olej
- natka pietruszki
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z jednej strony posmaruj filety koncentratem wymieszanym z musztardą.
- Ogórki i obraną cebulę pokrój w cienkie paski i ułóż na posmarowanej sosem pomidorowo-musztardowym powierzchni filetów. Zwiń rybę w ruloniki.
- Tak przygotowane zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron przez 20 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!