Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g filet z ryby
dorsz lub mintaj200 g brokuł
różyczki2 sztuki kajzerka
czerstwa1/2 szklanki mleko
do namoczenia bułek2 sztuki jajka
2 łyżki sok z cytryny
2 łyżeczki skórka z cytryny
starta1/2 łyżeczki pieprz ziołowy
sól
do smakupieprz
do smakubułka tarta
do panierowaniaolej
do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuły ugotuj i ostudź. Rybę rozdrobnij i zmiksuj razem z brokułami.
- Kajzerki rozkrusz i namocz w mleku. Lekko odciśnij i dodaj do masy rybnej. Następnie wbij jajka, dodaj sok i skórkę z cytryny. Na koniec dopraw do smaku i wyrób na gładką masę.
- Z uzyskanej masy formuj burgery i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami