Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g filet z ryby
dorsz lub mintaj
200 g brokuł
różyczki
2 sztuki kajzerka
czerstwa
1/2 szklanki mleko
do namoczenia bułek
2 sztuki jajka
2 łyżki sok z cytryny
2 łyżeczki skórka z cytryny
starta
1/2 łyżeczki pieprz ziołowy
sól
do smaku
pieprz
do smaku
bułka tarta
do panierowania
olej
do smażenia
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuły ugotuj i ostudź. Rybę rozdrobnij i zmiksuj razem z brokułami.
- Kajzerki rozkrusz i namocz w mleku. Lekko odciśnij i dodaj do masy rybnej. Następnie wbij jajka, dodaj sok i skórkę z cytryny. Na koniec dopraw do smaku i wyrób na gładką masę.
- Z uzyskanej masy formuj burgery i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!