Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 osób
Składniki
200 g makaron
gniazda (nitki)1/2 puszki pomidory pelati
150 g krewetki
150 g filety rybne
dorsz lub halibut25 g masło
2 ząbki czosnek
3 sztuki szalotka
25 g natka pietruszki
25 ml wino białe wytrawne
oliwa z oliwek
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
- W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.
- Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.
- Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej synertime.pl