Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 woreczek ryż parboiled
Britta - 2 sztuki filety z łososia
- 1 sztuka mała cukinia
- 1 sztuka mały bakłażan
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka cytryna
- 100 ml oliwa z oliwek
- 1 gałązka tymianek
- 1 szczypta sól i pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut.
- Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
- Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.
Smacznego!