Dzisiaj jest: Niedziela, 07.08.2022 Imieniny: Doroty i Kajetana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną to pyszny i delikatny obiad dla całej rodziny.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  dorsz filet
  • 200 g  kasza jaglana
  • 2 sztuki  brokuł
  • 2 sztuki  marchew
    Sos koperkowy:
  • 4 łyżki  koperek
    świeży
  • 500 ml  bulion warzywny
  • 80 ml  mleko
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżki  mąka pszenna

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły myjemy, rozdzielamy w różyczki i gotujemy na parze przez około 15 minut.
  2. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w paski, a następnie gotujemy na parze przez około 25 minut.
  3. Rybę dokładnie myjemy i sprawdzamy, czy nie ma ości. Następnie gotujemy ją na parze (do miękkości - około 10 minut).
  4. W międzyczasie w wodzie gotujemy kaszę jaglaną.
  5. Przygotowujemy sos koperkowy. 200 ml bulionu warzywnego wlewamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałej części dodajemy mąkę, mleko, olej oraz koperek.
  6. Rybę polewamy sosem i podajemy wraz z ugotowanymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 105


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE