Dzisiaj jest: Środa, 21.10.2020 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Dorsz na parze z warzywami i kiełkami słonecznika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 1 sztuka cukinia
  • 2 sztuki młode pory
  • 3 sztuki marchewki
  • kilka młodych ziemniaków
  • 1 łyżka  masła
  • kiełki słonecznika
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety oprósz solą i drobno zmielonym pieprzem. Młode pory dokładnie umyj, osącz i pokrój na połówki. Ziemniaki obierz. Umytą cukinię i obraną marchewkę pokrój w krążki.
  2. Garnek napełnij wodą, umieść na nim koszyczek do gotowania na parze. Ułóż w nim pokrojone warzywa, na nich rybę, wstaw na gaz i przykryj. Gotuj na parze, aż ziemniaki będą miękkie. Posyp kiełkami i wiórkami masła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE