Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz na parze z warzywami i kiełkami słonecznika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 1 sztuka cukinia
  • 2 sztuki młode pory
  • 3 sztuki marchewki
  • kilka młodych ziemniaków
  • 1 łyżka  masła
  • kiełki słonecznika
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety oprósz solą i drobno zmielonym pieprzem. Młode pory dokładnie umyj, osącz i pokrój na połówki. Ziemniaki obierz. Umytą cukinię i obraną marchewkę pokrój w krążki.
  2. Garnek napełnij wodą, umieść na nim koszyczek do gotowania na parze. Ułóż w nim pokrojone warzywa, na nich rybę, wstaw na gaz i przykryj. Gotuj na parze, aż ziemniaki będą miękkie. Posyp kiełkami i wiórkami masła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE