Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
800 g filetów z dorsza
1 sztuka cukinia
2 sztuki młode pory
3 sztuki marchewki
kilka młodych ziemniaków
1 łyżka masła
kiełki słonecznika
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety oprósz solą i drobno zmielonym pieprzem. Młode pory dokładnie umyj, osącz i pokrój na połówki. Ziemniaki obierz. Umytą cukinię i obraną marchewkę pokrój w krążki.
- Garnek napełnij wodą, umieść na nim koszyczek do gotowania na parze. Ułóż w nim pokrojone warzywa, na nich rybę, wstaw na gaz i przykryj. Gotuj na parze, aż ziemniaki będą miękkie. Posyp kiełkami i wiórkami masła.
Źródło przepisu: Moja kuchnia