Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Filety rybne w naturalnym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Doskonałym dodatkiem może być ugotowany na sypko ryż.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  filety rybne
    z dorsza lub innej białej, morskiej ryby
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 2 łyżki  koperek
  • 2 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 sztuka  kostka rosołowa
  • 2 ziarenka  ziele angielskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
  • 1 łyżka  mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Do głębokiego rondla wlewamy szklankę zimnej wody, dodajemy kostkę rosołową, pozostałe przyprawy i łyżkę mąki.
  2. Wszystkie składniki, cały czas lekko, mieszając, zagotowujemy.
  3. Gdy sos zgęstnieje, wkładamy do niego lekko rozmrożone filety, stawiamy na najmniejszym ogniu, szczelnie przykrywamy i gotujemy przez 10-12 minut.
  4. W czasie gotowania potrawa powinna tylko lekko ,,mrugać".
  5. Pod koniec gotowania zalewamy ryby roztrzepaną śmietaną.
  6. Sos, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  7. Podajemy posypane jajkami posiekanymi z koperkiem.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

filety rybneprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE