Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Filety z mintaja zapiekane z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 4 sztuki duże pomidory
  • 2 sztuki pory
  • 2 łyżki  suszonych ziół prowansalskich
  • 4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  śmietany 18%
  • 3 łyżki  drobno startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
  • 6 łyżek  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Pory pokrój w plasterki i podduś na 4 łyżkach rozgrzanego masła. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i szczyptą pieprzu. Pomidory pokrój w grube plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkami, serem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Dno wyłóż plasterkami pomidora i połową pora. Na wierzch ułóż mintaja, oprósz pieprzem i polej połową masy jajecznej. Ułóż kolejną warstwę z pomidorów i porów. Przykryj ją filetami rybnymi, oprósz je pieprzem i polej resztą masy jajecznej. Piecz 35 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE