Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Grzanki z rolmopsem, fetą i kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Brak Ci pomysłu na szybkie i niebanalne w smaku danie, którym można cieszyć się w gronie najbliższych? Podpowiadamy - do stworzenia wyśmienitej przekąski wykorzystaj rybę!

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  rolmopsy
    w zalewie octowej Seko
  • 2 kromki  chleb pszenny
  • 1 łyżka  ćwikła
  • 1 łyżka  kapary
  • 50 g  ser feta
  • koperek
    do dekoracji
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

1. Rolmopsy rozwijamy, kroimy w krótkie paski.
2. Pieczywo opiekamy w piekarniku, aż do zarumienienia.
3. Gotowe grzanki smarujemy ćwikłą i układamy na nich śledzia.
4. Całość posypujemy kaparami, kruszoną fetą i doprawiamy do smaku. Dekorujemy koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 2


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE