Dzisiaj jest: Niedziela, 26.03.2023 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Halibut gotowany na parze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300-400 g  halibuta
  • vegeta
  • 4 sztuki papryczki chili
  • 4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1/4 sztuki bulwy kopru włoskiego
  • 300 ml  białego wytrawnego wina
  • 200 ml  bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • kilka gałązek świeżych ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz i zrób 2-3 ukośne nacięcia z obu stron, a następnie natrzyj vegetą. Ugotuj rybę na parze.
  2. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmaż pokrojony w kostkę seler, koper oraz papryczki chili. Następnie wlej wino i bulion. Dopraw vegetą do smaku.
  3. Do garnka wstaw wkładkę z rybą, przykryj i paruj przez około 10 minut.
  4. Następnie ostrożnie wyjmij rybę i ułóż na talerzu. Podawaj polaną wywarem z gotowania oraz kawałkami warzyw. Całość udekoruj gałązkami ziół.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE