Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
300-400 g halibuta
vegeta
4 sztuki papryczki chili
4 sztuki łodygi selera naciowego
1/4 sztuki bulwy kopru włoskiego
300 ml białego wytrawnego wina
200 ml bulionu warzywnego
oliwa z oliwek
cytryna
kilka gałązek świeżych ziół
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę umyj, osusz i zrób 2-3 ukośne nacięcia z obu stron, a następnie natrzyj vegetą. Ugotuj rybę na parze.
- Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmaż pokrojony w kostkę seler, koper oraz papryczki chili. Następnie wlej wino i bulion. Dopraw vegetą do smaku.
- Do garnka wstaw wkładkę z rybą, przykryj i paruj przez około 10 minut.
- Następnie ostrożnie wyjmij rybę i ułóż na talerzu. Podawaj polaną wywarem z gotowania oraz kawałkami warzyw. Całość udekoruj gałązkami ziół.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy