Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Hiszpańskie oliwki z wędzonym łososiem i imbirem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik lub puszka czarnych oliwek
  • 100 g  wędzonego łososia pokrojonego w paski
  • 2 łyżki  winnego octu ryżowego
  • 1 łyżka  soku z limonki
  • 3 łyżki  oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka  pasty wasabi
  • 20 g  cienkich plasterków imbiru do sushi
  • kilka ćwiartek limonki i koperek - do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Odcedź czarne oliwki z zalewy i umieść je w misce.
  2. Wymieszaj ocet ryżowy, wino, sok z limonki, olej sezamowy i pastę wasabi. Połącz powstałą miksturę z oliwkami, imbirem i wędzonym łososiem.
  3. Marynuj przez 20-30 minut.
  4. Możesz też przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.
  5. Podawaj w temperaturze pokojowej, przyozdobione koperkiem i ćwiartkami limonki.


Źródło przepisu: Extenda


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE