Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
5 sztuk jajka
ugotowane na twardo1 puszka sardynka
w oliwiesól
do smakupieprz
do smaku1 łyżka śmietana kwaśna
1 sztuka zielenina
4 sztuki jajka przepiórcze
ugotowane na twardo1 sztuka cytryna
plasterki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
- Żółtka i sardynki wraz z oliwą ucieramy w malakserze na jednolity krem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
- Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodajemy łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany.
- Masę nakładamy do woreczka z końcówką, napełniamy nią dekoracyjnie rozłożone na półmisku białka.
- Przybieramy zieleniną, plasterkami cytryny i połówkami przepiórczych jajeczek.