Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Jajka faszerowane kremem z sardynek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ciekawa opcja na ,,niezwykłe" jajka na twardo.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 puszka  sardynka
    w oliwie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżka  śmietana kwaśna
  • 1 sztuka  zielenina
  • 4 sztuki  jajka przepiórcze
    ugotowane na twardo
  • 1 sztuka  cytryna
    plasterki

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
  2. Żółtka i sardynki wraz z oliwą ucieramy w malakserze na jednolity krem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  3. Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodajemy łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany.
  4. Masę nakładamy do woreczka z końcówką, napełniamy nią dekoracyjnie rozłożone na półmisku białka.
  5. Przybieramy zieleniną, plasterkami cytryny i połówkami przepiórczych jajeczek.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

jajkasardynkiprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE