Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Karasie pieczone z czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  karaś
    dorodne, świeże
  • 2 sztuki  cebula
    duże
  • 2 ząbki  czosnek
    duże
  • 2 łyżki  pasta pomidorowa
  • 2 łyżki  keczup
  • 2 łyżki  olej
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana i gałązki
  • mąka krupczatka
    do panierowania
  • mleko
    do wymoczenia karasi
  • sól
    do smaku
  • przyprawa do ryb

Sposób przyrządzania:

  1. Sprawione, całe, z oczyszczonymi z oczu głowami, karasie dokładnie myjemy i moczymy przez godzinę lub nieco dłużej w ziemnym mleku.
  2. Po wyjęciu obsuszamy, lekko solimy i nacieramy przyprawą wewnątrz i z zewnątrz.
  3. Do środka każdej ryby wkładamy gałązki świeżej pietruszki, panierujemy karasie w mące, układamy w naczyniu do zapiekania.
  4. Ryby posypujemy cebulą posiekaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekaną natką pietruszki, polewamy olejem połączonym z pastą pomidorową i keczupem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut (czas zależy od wielkości ryb).



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

karaśprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE