Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Karp w panierce orzechowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Karp w panierce orzechowej to przepis na wigilijną rybę.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  karp
    filety
  • 100 g  orzechy włoskie
  • 3 łyżki  bułka tarta
  • 4 łyżki  mąka
  • 1 łyżka  rozmaryn
    posiekany
  • 2 sztuki  jajka
  • sok z cytryny
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z karpia opłucz, przekrój płaty na pół i natrzyj sokiem z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu. Odstaw rybę do lodówki na 60 minut.
  2. Orzechy posiekaj i wymieszaj z bułką tartą oraz rozmarynem. Rybę obtocz w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej z orzechami. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE