Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki rybne z groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 475 g  filetów z mintaja
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 120 g  groszku konserwowego
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka cytryna
  • 200 g  jogurtu typu greckiego
  • 60 g  tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój, włóż do garnka z zimną wodą i zagotuj. Gdy zaczną robić się miękkie dodaj filety z mintaja i gotuj razem przez 10 minut. Następnie odcedź i rozgnieć wszystko widelcem na jednolitą masę.
  2. Groszek odsącz z zalewy i dodaj do masy rybnej razem z jajkiem oraz 2 płaskimi łyżkami bułki tartej. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Z masy rybnej uformuj 12 okrągłych kotlecików, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podawaj z kawałkami cytryny oraz sosem z jogurtu wymieszanego z chrzanem i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE