Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g fileta z ryby
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka mały pęczek natki pietruszki
- 2 sztuki jajka
- bułka tarta
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę umyj, osusz, zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekaną cebulę i natkę pietruszki, sok z cytryny, jajka i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na gładką masę.
- Z masy formuj kulki i lekko je zgnieć. Obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka