Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kotleciki śledziowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 4 sztuki duże filety śledziowe marynowane w oleju
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie lub mleku i odstaw na kilka godzin. Następnie osusz i drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, pokrojone śledzie oraz jajka. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wyrób na jednolitą masę.
  3. Z masy formuj kotleciki i lekko je spłaszcz. Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Podawaj z surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE