Dzisiaj jest: Czwartek, 28.10.2021 Imieniny: Szymona i Tadeusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kotleciki warzywno-rybne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli masa na kotleciki warzywno-rybne będzie zbyt rzadka, należy dodać bułkę tartą. Gotowe kotleciki warzywno-rybne świetnie smakują z surówką lub gotowanymi jarzynami.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  mintaj
    filety
  • 2 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 1 plaster  seler
  • 1 kawałek  por
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  jajka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz czarny
    mielony, do smaku
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 6 łyżek  olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka włóż umyte i pokrojone w kostkę marchew, ziemniak i seler. Wlej trochę wody i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Następnie na warzywa ułóż pokrojoną w paski rybę i gotuj jeszcze 15 minut. Gdy warzywa i ryba będą miękkie, odcedź, ostudź i zmiel w maszynce do mięsa.
  3. Do powstałej masy wbij jajko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj posiekany koperek. Wymieszaj. Następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i drobno posiekany por. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  4. Z masy uformuj małe kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE