Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety rybne z karasi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  karasi
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  kwasku cytrynowego
  • kilka łyżek bułki tartej
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z kwaskiem cytrynowym.
  2. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Połącz z masą rybną. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Czosnek oczyść i przeciśnij przez praskę. Składniki wymieszaj z rybą i jajkiem.
  3. Dopraw masę przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem. Zagęść masę bułką tartą, wymieszaj. Z masy formuj małe kotleciki i obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą rumiane.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.80 Ocen: 5

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE