Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 5 sztuk ziemniaki
- 150 g dorsz
pieczony - 1 łyżka mąka
- 1 sztuka białko z jajka
- 1 łyżka bułka tarta
- 1 łyżka natka pietruszki
- 1 łyżka masło
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz. Rybę zmiel z ziemniakami w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj mąkę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
- Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w białku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle na rumiany kolor.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia