Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kotlety ziemniaczano-rybne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotlety ziemniaczano-rybne to dobry pomysł na zużycie resztek z wczorajszego obiadu. Najlepiej podawać je z surówką lub sosem.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk  ziemniaki
  • 150 g  dorsz
    pieczony
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 sztuka  białko z jajka
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • 1 łyżka  natka pietruszki
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz. Rybę zmiel z ziemniakami w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj mąkę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
  2. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w białku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle na rumiany kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE