Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
- 4 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oleju rzepakowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, pokrój w nieduże kawałki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, odparuj i rozdrobnij widelcem. Dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka i wymieszaj.
- Do powstałej masy dodaj jajko oraz łyżkę bułki tartej. Nabieraj porcję masy ziemniaczano-tuńczykowej i formuj z niej owalne krokieciki.
- Obtocz je w pozostałej bułce tartej i smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Moje smaki życia