Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krokieciki z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka jajko
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w nieduże kawałki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, odparuj i rozdrobnij widelcem. Dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka i wymieszaj.
  2. Do powstałej masy dodaj jajko oraz łyżkę bułki tartej. Nabieraj porcję masy ziemniaczano-tuńczykowej i formuj z niej owalne krokieciki.
  3. Obtocz je w pozostałej bułce tartej i smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE