Dzisiaj jest: Wtorek, 27.10.2020 Imieniny: Sabiny i Iwony



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 500 g  kiszonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka filet z białej ryby
  • 100 g  suszonych grzybów
  • 20 g  majeranku
  • 3 ząbki  czosnku
  • przyprawa uniwersalna
  • 2 sztuki jajka
  • 30 g  masła
  • 500 g  mąki
  • 12 g  cukru
  • 10 g  soli
  • 25 ml  oleju
  • 4 g  drożdży

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp 500 g mąki. Dodaj 250 ml wody, 12 g cukru, 10 g soli, 25 ml oleju i 4 g drożdży. Wyrób wszystko na gładkie ciasto. Następnie skrop je wodą i wstaw na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce na 20 minut, by wyrosło.
  2. Suszone grzyby posiekaj razem z obranymi cebulami i czosnkiem. Składniki podsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz 10 g majeranku. Oprósz przyprawą uniwersalną. Wlej 1 szklankę wody i duś do momentu, aż kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.
  3. Ciasto rozwałkuj i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Na środku połóż kawałki fileta.
  4. Rybę oprósz przyprawą uniwersalną i nałóż na nią podsmażoną kapustę. Całość zwiń w rulon. Wierzch posmaruj pozostałym jajkiem i posyp resztą majeranku. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE