Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Leszcz w zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Leszcz w zalewie to przepis na smaczne danie świąteczne. Tak przygotowaną rybę najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  leszcz
    duży
  • 2 sztuki  cebula
  • 3/4 l  woda
  • 1 szklanka  ocet
  • 1 łyżka  sól
  • 3 łyżki  cukier
  • 1 szklanka  mąka pszenna
  • liście laurowe
    do smaku
  • ziele angielskie
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Leszcze spraw, umyj i pokrój w dzwonka. Następnie obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  2. Cebulę pokrój w krążki. Ocet wymieszaj z wodą, dodaj sól, cukier i przyprawy. Zagotuj.
  3. Ryby ułóż w szklanym naczyniu i zalej przygotowaną, wystudzoną marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE