Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Leszcz w zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Leszcz w zalewie to przepis na smaczne danie świąteczne. Tak przygotowaną rybę najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  leszcz
    duży
  • 2 sztuki  cebula
  • 3/4 l  woda
  • 1 szklanka  ocet
  • 1 łyżka  sól
  • 3 łyżki  cukier
  • 1 szklanka  mąka pszenna
  • liście laurowe
    do smaku
  • ziele angielskie
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Leszcze spraw, umyj i pokrój w dzwonka. Następnie obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  2. Cebulę pokrój w krążki. Ocet wymieszaj z wodą, dodaj sól, cukier i przyprawy. Zagotuj.
  3. Ryby ułóż w szklanym naczyniu i zalej przygotowaną, wystudzoną marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE