Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety z łososia
100 g sera feta
pieprz
400 g mrożonego szpinaku
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
50 ml oliwy z oliwek
sól
sok z 1 cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.
- Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż 10 minut.
- Przestudź szpinak i dodaj do niego fetę, wymieszaj. W filetach z łososia zrób podłużne nacięcia. W powstałe kieszenie włóż farsz serowo-szpinakowy.
- Tak przygotowane ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników