Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Łosoś z jarzynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • 3 sztuki pomidory
  • 4 sztuki szalotki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3/4 szklanki  kremówki
  • 3 łyżki  posiekanego cienkiego szczypiorku
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 5 łyżek  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz i natrzyj pieprzem, papryką oraz solą. Odstaw na 15 minut.
  2. Szalotki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj do nich pomidory, oregano, sól oraz pieprz i duś przez 3 minuty. Po tym czasie wlej śmietanę, zagotuj i duś sos na dużym ogniu przez 6-7 minut. Dodaj posiekany szczypiorek, wymieszaj.
  3. Przyprawionego łososia usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z sosem i ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE