Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z łososia
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 50 g płatków migdałowych
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek startego sera
- 1/3 łyżki oliwy z oliwek
- garść listków bazylii
- 1 sztuka jajko
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, a następnie zmiksuj je z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na gładką pastę. Dopraw do smaku solą. Wymieszaj.
- Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż filet z łososia. Na rybie rozłóż przygotowane pesto. Zawiń ciasto złączając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób ozdobny wzorek.
- Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka