Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Łosoś z pesto w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 50 g  płatków migdałowych
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  startego sera
  • 1/3 łyżki  oliwy z oliwek
  • garść listków bazylii
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, a następnie zmiksuj je z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na gładką pastę. Dopraw do smaku solą. Wymieszaj.
  2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż filet z łososia. Na rybie rozłóż przygotowane pesto. Zawiń ciasto złączając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób ozdobny wzorek.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE