Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g ryż biały
260 g łosoś
1 sztuka awokado
2 sztuki pomidory
1/2 sztuki cebula czerwona
1 sztuka cytryna
1.5 łyżek olej rzepakowy
3 gałązki natka pietruszki
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z 1/2 cytryny. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do awokado razem z posiekaną cebulą i natką. Dopraw do smaku, dodaj 1/2 łyżki oleju i wymieszaj.
- Łososia skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i zawiń w papier do pieczenia. Piecz 15 minut w 180 st. C. Podawaj z salsą z awokado, ryżem i kawałkiem cytryny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia