Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g ryż biały
- 260 g łosoś
- 1 sztuka awokado
- 2 sztuki pomidory
- 1/2 sztuki cebula czerwona
- 1 sztuka cytryna
- 1.5 łyżek olej rzepakowy
- 3 gałązki natka pietruszki
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z 1/2 cytryny. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do awokado razem z posiekaną cebulą i natką. Dopraw do smaku, dodaj 1/2 łyżki oleju i wymieszaj.
- Łososia skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i zawiń w papier do pieczenia. Piecz 15 minut w 180 st. C. Podawaj z salsą z awokado, ryżem i kawałkiem cytryny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia