Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Łosoś z salsą z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do łososia z salsą z awokado można podawać zamiast ryżu, np. świeże pieczywo.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryż biały
  • 260 g  łosoś
  • 1 sztuka  awokado
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 1 sztuka  cytryna
  • 1.5 łyżek  olej rzepakowy
  • 3 gałązki  natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z 1/2 cytryny. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do awokado razem z posiekaną cebulą i natką. Dopraw do smaku, dodaj 1/2 łyżki oleju i wymieszaj.
  3. Łososia skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i zawiń w papier do pieczenia. Piecz 15 minut w 180 st. C. Podawaj z salsą z awokado, ryżem i kawałkiem cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE