Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z łososiem i szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z łososiem i szparagami to przepis na szybkie w przygotowaniu danie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  makaron farfalle (motylki)
  • 500 g  szparagi białe
  • 200 g  łosoś
    świeży
  • 150 g  serek filadelfia
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 szklanka  bulion
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 3 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi obierz i odetnij 6 cm końcówki z główkami. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć grubsze części szparagów. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj odcięte główki i gotuj jeszcze 5 minut. Szparagi odsącz, pokrój w 1-centymetrowe kawałki.
  2. Łososia pokrój w 1,5-centymetrową kostkę. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Makaron ugotuj na półtwardo.
  3. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę i czosnek. Następnie obsmaż łososia i podlej bulionem. Dodaj serek i szparagi. Chwilę wszystko podgotuj.
  4. Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodaj zieleninę. Przed podaniem wymieszaj z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE