Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki puszki tuńczyka w sosie własnym
- pieprz
- 1 opakowanie makaronu rurki
- sól
- 4 sztuki marchewki
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki szkl. rosołu
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki i cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż je na rozgrzanych na patelni 3 łyżkach masła. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wlej rosół.
- Warzywa duś na małym ogniu pod przykryciem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuńczyka odsącz, podziel widelcem na mniejsze części i dodaj do gotującego się sosu.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Ugotowany makaron odcedź i rozłóż na talerze. Polej sosem i udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników