Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Makaron z sosem marchewkowo-tuńczykowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki tuńczyka w sosie własnym
  • pieprz
  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • sól
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki szkl. rosołu
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż je na rozgrzanych na patelni 3 łyżkach masła. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wlej rosół.
  2. Warzywa duś na małym ogniu pod przykryciem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuńczyka odsącz, podziel widelcem na mniejsze części i dodaj do gotującego się sosu.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Ugotowany makaron odcedź i rozłóż na talerze. Polej sosem i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE