Dzisiaj jest: Środa, 30.04.2025 Imieniny: Mariana i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z tuńczykiem i fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu świderki
  • 200 g  fasolki szparagowej
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka cytryna
  • 5 łyżek  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. 5 minut przed końcem gotowania dodaj fasolkę szparagową. Odcedź.
  2. Z cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok cytrynowy przelej do garnka z olejem i podgrzej.
  3. Makaron wymieszaj z ciepłym cytrynowym olejem i osączonym z zalewy tuńczykiem. Oprósz pieprzem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE