Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g makaronu
- 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
- 1 sztuka słoik czarnych oliwek bez pestek
- 4 łyżki ostrego ajvaru
- 1 szczypta chili
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź tak, aby na dnie garnka została odrobina wody.
- Tuńczyka odsącz z oleju i podsmaż bez dodatkowego tłuszczu.
- Dodaj do tuńczyka odsączone z zalewy oliwki, ajvar i chili. Całość dokładnie wymieszaj.
- Do makaronu dodaj sos z tuńczyka, wymieszaj i posyp posiekaną pietruszką.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka