Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Makaron z tuńczykiem i oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki  ostrego ajvaru
  • 1 szczypta  chili
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź tak, aby na dnie garnka została odrobina wody.
  2. Tuńczyka odsącz z oleju i podsmaż bez dodatkowego tłuszczu.
  3. Dodaj do tuńczyka odsączone z zalewy oliwki, ajvar i chili. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Do makaronu dodaj sos z tuńczyka, wymieszaj i posyp posiekaną pietruszką.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE