Dzisiaj jest: Poniedziałek, 13.07.2020 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Mintaj duszony w porach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z mintaja
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pory
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1/3 szklanki  białego wina
  • 1 łyżeczka  przyprawy do ryb
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z mintaja umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
  2. Białe części porów pokrój w krążki, umyj, odcedź i wrzuć na rozgrzany w garnku olej. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
  3. Następnie dodaj pokrojonego na mniejsze kawałki i oprószonego przyprawą do ryb mintaja. Dopraw do smaku solą, wlej wino i zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i duś jeszcze 15 minut.
  4. Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE