Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj duszony w porach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z mintaja
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pory
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1/3 szklanki  białego wina
  • 1 łyżeczka  przyprawy do ryb
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z mintaja umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
  2. Białe części porów pokrój w krążki, umyj, odcedź i wrzuć na rozgrzany w garnku olej. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
  3. Następnie dodaj pokrojonego na mniejsze kawałki i oprószonego przyprawą do ryb mintaja. Dopraw do smaku solą, wlej wino i zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i duś jeszcze 15 minut.
  4. Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE