Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 kg filetów z mintaja
2 sztuki cebule
1 sztuka pietruszka
1/2 sztuki selera
2 sztuki marchewki
6 łyżek przecieru pomidorowego
3 łyżki oliwy
1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
5 łyżek soku z cytryny
sól
pieprz
słodka papryka
cukier do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na oliwie podsmaż cebulę. Oprósz ją solą, cukrem i dodaj pozostałe starte warzywa. Duś wszystko przez 30 minut.
- Do warzyw dodaj rybę i koncentrat. Gotuj wszystko przez 20 minut. Dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, solą i papryką.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia