Dzisiaj jest: Czwartek, 27.01.2022 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mintaj po grecku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 łyżek  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie podsmaż cebulę. Oprósz ją solą, cukrem i dodaj pozostałe starte warzywa. Duś wszystko przez 30 minut.
  2. Do warzyw dodaj rybę i koncentrat. Gotuj wszystko przez 20 minut. Dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, solą i papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE