Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Mintaj po grecku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 łyżek  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie podsmaż cebulę. Oprósz ją solą, cukrem i dodaj pozostałe starte warzywa. Duś wszystko przez 30 minut.
  2. Do warzyw dodaj rybę i koncentrat. Gotuj wszystko przez 20 minut. Dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, solą i papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE