Dzisiaj jest: Piątek, 20.05.2022 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mintaj w chrupiącej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  mrożonej kostki mintaja
  • 1 l  mleka
  • 1 opakowanie  przyprawy do ryb
  • 2 sztuki jajka
  • 200 g  płatków kukurydzianych
  • olej
  • 1 szczypta  czosnku granulowanego

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę rozmroź, włóż do miski, zalej mlekiem i wstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij mintaja z miski, odsącz, oprósz przyprawą do ryb i odstaw na 20 minut.
  2. W osobnej misce rozkłóć jajka i dopraw je granulowanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj. Płatki kukurydziane pokrusz i wysyp na talerz.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Każdy kawałek ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE