Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 kg mrożonej kostki mintaja
- 1 l mleka
- 1 opakowanie przyprawy do ryb
- 2 sztuki jajka
- 200 g płatków kukurydzianych
- olej
- 1 szczypta czosnku granulowanego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę rozmroź, włóż do miski, zalej mlekiem i wstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij mintaja z miski, odsącz, oprósz przyprawą do ryb i odstaw na 20 minut.
- W osobnej misce rozkłóć jajka i dopraw je granulowanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj. Płatki kukurydziane pokrusz i wysyp na talerz.
- Na patelni rozgrzej olej. Każdy kawałek ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników