Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj w chrupiącej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  mrożonej kostki mintaja
  • 1 l  mleka
  • 1 opakowanie  przyprawy do ryb
  • 2 sztuki jajka
  • 200 g  płatków kukurydzianych
  • olej
  • 1 szczypta  czosnku granulowanego

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę rozmroź, włóż do miski, zalej mlekiem i wstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij mintaja z miski, odsącz, oprósz przyprawą do ryb i odstaw na 20 minut.
  2. W osobnej misce rozkłóć jajka i dopraw je granulowanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj. Płatki kukurydziane pokrusz i wysyp na talerz.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Każdy kawałek ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE